top of page

Μοσχάρι κοκκινιστό


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι

  • 2 μέτρια κρεμμύδια

  • Ντομάτα

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι

  • Αλάτι-πιπέρι-κανέλλα

  • ½ ποτήρι κρασιού κρασί

  • 1 σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε το σκεύος των 5,6 lt -24cm. Κόβουμε το κρέας σε μέτριες μερίδες.

Βάζουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο. ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την κανέλα. Ροδίζουμε όσο θέλουμε και το σβήνουμε με το κρασί.

Μετά από λίγο προσθέτουμε και την ντομάτα.

Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί μετά χαμηλώνουμε τον διακόπτη στο ελάχιστο για 40λεπτά περίπου και κλείνουμε τον διακόπτη της κουζίνας. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι και το μάτι της κουζίνας.

bottom of page