ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κιλά πατάτες
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-30cm και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας στην μεγαλύτερη ένδειξη και προθερμαίνουμε το σκεύος για 3 τρία λεπτά περίπου. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές με ανοιχτό το καπάκι. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τις πατάτες ανακατεύουμε δύο τρεις φορές να πάρουν χρώμα.
Στη συνεχεία βάζουμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι ρίγανη και σβήνουμε με το λεμόνι.
Κλείνουμε το σκεύος. Περιμένουμε να αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί από το καπάκι και χαμηλώνουμε τον διακόπτη της κουζίνας σε χαμηλή ένδειξη.
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου και σβήνουμε το διακόπτη της κουζίνας.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά ακόμα με κλειστό το καπάκι και το μάτι της κουζίνας.
تعليقات