Μαρμελάδα Φράουλα


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φράουλες

  • 800 γραμμάρια ζάχαρη

  • Τον χυμό από μισό λεμόνι

  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Επιλέγουμε το σκεύος των 3.1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται).

Γεμίζουμε γυάλινα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Καλή Επιτυχία!