top of page

Φασολάκια Λαδερά


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φασολάκια

  • 1 κρεμμύδι

  • Λίγο μαϊντανό

  • 1 ποτήρι λάδι

  • 2-3 ντομάτες

  • Αλάτι –πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε λίγο λάδι στο σκεύος των 5,6 lit- 24 cm. Ανάβουμε το μάτι στη μεγάλη ένδειξη και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε τα φασολάκια , ανακατεύουμε ελαφρά. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να μαραθούν με τη θερμοκρασία στο 1/3. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι, ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, κλείνουμε το διακόπτη και αφήνουμε το σκεύος επάνω για 20 λεπτά.

bottom of page