top of page

Πατάτες ριγανάτες


ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό πατάτες

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι

  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

  • 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο σκεύος των 5,6lt-30cm ρίχνουμε το λάδι, μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε τις πατάτες κομμένες φούρνου. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τις ανακατεύουμε αρκετές φορές να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό.

Κλείνουμε το καπάκι και μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί χαμηλώνουμε το μάτι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 με 10 λεπτά

bottom of page