ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
220 γρ. ρύζι μακρίκοκο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό 2 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θερμαίνουμε το σκεύος των 5.6lt-24cm και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτουμε το ρύζι, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερόνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να μαγειρευτεί προσθέτοντας λίγο νερό.
Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
Comments