Σαλάτα με φασόλια, κινόα και σος ταχινιού


ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φασόλια γίγαντες (βλέπε συνταγή)

  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ντοματίνια

  • 1/2 κούπα κινόα

  • 2-3 αγγουράκια τουρσί

  • 1 ψιλοκομμένο καρότο

  • μαϊντανός


Για τη σος ταχινιού

  • 1 κ. γλ. ταχίνι με μέλι

  • 2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας

  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ

  • Αλάτι Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά στο σκεύος 5,6 lt , 24cm μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος του σχεδόν θα διπλασιαστεί.

• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά κομμένα σε μεγέθη της αρεσκείας μας.

Για τη σάλτσα ταχινιού

• Στο multi ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

• Δοκιμάζουμε το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.


Πηγή: https://ola-nistisima.gr/