Μαρμελάδα Βερίκοκο


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βερίκοκα

  • 800 γραμμάρια ζάχαρη

  • Τον χυμό από μισό λεμόνι

  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 4-5 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Επιλέγουμε το σκεύος των 3,1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται).

Γεμίζουμε γυάλινα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.