top of page

Μανιτάρια ψητά με σκόρδο και ρίγανη


ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Παίρνουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λάδι και ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί λίγο (περίπου 2 λεπτά) βάζουμε τα μανιτάρια, τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και σκόρδο και κλείνουμε το καπάκι.

Περιμένουμε να αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί και χαμηλώνουμε τον διακόπτη της κουζίνας στο ελάχιστο και το αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Κλείνουμε τον διακόπτη και το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά

bottom of page