top of page

Λαχανοντολμάδες


ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 1 λάχανο μέτριο

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι

  • Αλάτι-πιπέρι

  • Άνηθο (για την γέμιση)

  • 1 αυγό

  • 1 κούπα ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το σκεύος των 9lt-24cm και ζεματάμε το λάχανο.

Ετοιμάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε τους ντολμάδες.

Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-30cm και τοποθετούμε τους ντολμάδες σε δύο σειρές.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Ανοίγουμε τον διακόπτη στη μεγαλύτερη ένδειξη και περιμένουμε να πάρει βράση ώστε να βγαίνουν ατμοί από το καπάκι.

Χαμηλώνουμε τον διακόπτη της κουζίνας στη χαμηλότερη ένδειξη και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τον διακόπτη της κουζίνας και το αφήνουμε ακόμη για 10 λεπτά να μαγειρευτεί πάντα με κλειστό το καπάκι.

Κάνουμε το αυγολέμονο και το αυγοκόβουμε

bottom of page