top of page

Κρέμα Καταλάνα


ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα

  • 400 γραμμάρια ζάχαρη

  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

  • 2 ξυλάκια κανέλας

  • 8 κρόκοι αυγών

  • Ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη (κρατάμε 100 γραμμάρια ζάχαρη για το τέλος ) και τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και τα ξυλάκια της κανέλας. Παίρνουμε το σκεύος των 3,1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα καλά. Βγάζουμε τα ξυλάκια της κανέλας και βάζουμε την κρέμα σε πυρίμαχα μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πριν τα σερβίρετε απλώνετε λίγη ζάχαρη σε κάθε μπολ και τα βάζετε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη

bottom of page