top of page

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ



Οι γιορτές πέρασαν και μαζί με τα δώρα του Άη Βασίλη μας έφεραν μερικά ανεπιθύμητα κιλά. Εδώ ακολουθούν οι οδηγίες για το πώς να επιστρέψουμε πάλι στα κιλά μας μετά την εορταστική περίοδο και οι συμβουλές για αποτοξίνωση και επαναφορά του οργανισμού μας.

Βήμα 1ο :Αποφύγετε τον πανικό και μη χαλάτε τη διάθεσή σας γιατί επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σας. Τα κιλά το εορτών είναι προσωρινά, δεν έχουν αφομοιωθεί στο σώμα σας και μπορείτε εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείτε από αυτά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας, η οποία θα στηρίζετε σε μία ισορροπημένη και ρεαλιστική διατροφή. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Φροντίστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα καθημερινά, ώστε να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και να επιτυγχάνετε συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού.

  2. Μη παραλείπετε το πρωινό σας, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας και εφοδιάζει το σώμα με ενέργεια.

  3. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά (5 μερίδες/ημέρα) που αποτελούν τροφές πλούσιες σε νερό, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες.

  4. Επιλέξτε τρόφιμα ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες, τα οποία τροφοδοτούν το σώμα σταδιακά με ενέργεια και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  5. Προτιμείστε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων καθημερινά (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιόλαδο), ώστε να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

  6. Καταναλώστε 2 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά ημερησίως. Διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, αποτρέπει να την αποθήκευση λίπους.

  7. Αποφύγετε την κατανάλωση τροφής πολύ αργά το βράδυ, διότι οι καύσεις τις βραδινές ώρες είναι λιγότερες και είναι πιο πιθανό να αποθηκεύσετε λίπος.

  8. Μειώστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και αυξήστε την κατανάλωση υγρών όπως νερό, φρέσκοι χυμοί, πράσινο τσάι και άλλα αφεψήματα.

  9. Αποφύγετε την προσθήκη άλατος και τροφές πλούσιες σε αλάτι (αλατισμένοι ξηροί καρποί, τσιπς, αλλαντικά, έτοιμες σάλτσες), γιατί προκαλούν κατακράτηση, η οποία είναι εμφανής στη ζυγαριά σας.

  10. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα! Πάντα υπάρχει χρόνος για γυμναστική, απλά ανακαλύψτε τον!

Πηγή: www.fitmebyioanna.gr

bottom of page