top of page

Μοσχάρι γιουβέτσι ή κοτόπουλο


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι ή κοτόπουλο

  • 2 μέτρια κρεμμύδια

  • Ντομάτα

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι

  • Αλάτι-πιπέρι-κανέλλα

  • ½ ποτήρι κρασιού κρασί

  • ½ κιλό κριθαράκι ή χυλοπίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο σκεύος των 5,6 lt-24cm φτιάχνουμε το μοσχάρι ή το κοτόπουλο όπως στη συνταγή για το κοκκινιστό. Όταν το κρέας έχει βράσει προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό.

Γυρίζουμε τον διακόπτη στη μεγαλύτερη ένδειξη και περιμένουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε το κριθαράκι ή τις χυλοπίτες και με το καπάκι ανοιχτό το ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει.

Κλείνουμε το καπάκι και το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε σκεπασμένο να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά πριν σερβίρουμε

bottom of page