Χάρτσο (σούπα με καρύδια και κρέας)


ΥΛΙΚΑ

  • κρεας (μοσχαρι ή χοιρινο)

  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο

  • 3 κουταλιες της σουπας ξερο κολιανδρο

  • σκορδο λιωμενο

  • χυμο ντοματας

  • 250γρ καρυδια

  • φρυγανια τριμμενη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο σκευος 5,6 lt βαζουμε το λαδι να ζεσταθει για 2-3΄ και ανοίγουμε το ματι στη μέγιστη θερμοκρασία.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε με δυο ποτήρια του νερού ζεστό νερό, το αλατοπιπερο, το κολιανδρο , σκορδο και τον χυμο ντοματας.

Σκεπαζουμε και οταν αρχισουν να βγαινουν ατμοι χαμηλωνουμε το ματι και το αφηνουμε να βρασε ι(το μοσχαρι για περιπου 1 ωρα ενω το χοιρινο λιγοτερο 30΄-45΄)

Οταν το κρεας ειναι ετοιμο ριχνουμε τα καρυδια τριμμενα σε σκονη , βραζουμε για 5΄ ακομα και συμπληρωνουμε με 1-2 κουταλιες τριμμενη φρυγανια.

Κλεινουμε το ματι κ σερβιρουμε σε 10΄

en_header-abich-logo.jpg
TUV Thermoforte.jfif
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram