top of page

THERM-O-FORTE

HEALTHY COOK

Fish Fillet
red%20and%20green%20chilly%20isolated%20

Υγιεινή διατροφή.
Πηγή: https://www.itrofi.gr/ Φωτεινή Πουρνάρα

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  • Τα σκεύη της TOF είναι εφοδιασμένα με τη συσκευή Ecotherm ,δείκτης θερμοκρασίας και οικονομίας.

  • Έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τη θερμοκρασία του φαγητού καθ’όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος χωρίς να ανοίγουμε το σκεύος, ενώ οι τροφές βρίσκονται στην υγιεινη ζώνη βρασμού μεταξύ των 90 με 110 βαθμών κελσίου.

  • Απολαμβάνουμε έτσι, ένα γευμα  νόστιμο, υγιεινό και φυσικά με όλα τα θρεπτικά συστατικά αναλλοίωτα.

"Δεν είναι μόνο αυτά που τρώμε, αλλά και το πώς προετοιμάζουμε και μαγειρεύουμε τα τρόφιμα ώστε να αυξήσουμε την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, μειώνοντας το λίπος στο ελάχιστο. Οι μέθοδοι μαγειρέματος έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε.


Τα τρόφιμα περιέχουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά τα οποία προσφέρουν ποικίλα οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιούμε τη μια ή την άλλη μέθοδο μαγειρέματος για να αλλάξουμε την εμφάνιση, τη γεύση, ή ακόμα και για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο τις τροφές που δεν μπορούν να καταναλωθούν ωμές.


Τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων επηρεάζονται από τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε και ενώ κάποιες μέθοδοι μπορεί να μειώσουν την ποσότητα των συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών, κάποιες άλλες μπορεί να κάνουν ορισμένες από αυτές τις θρεπτικές ουσίες περισσότερο διαθέσιμες στον οργανισμό.

Βράσιμο.


Είναι ένας γρήγορος, εύκολος τρόπος και το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε νερό και λίγο αλάτι. Αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες και ο μεγάλος όγκος νερού μπορεί να διαλύσουν και να αποβάλλουν τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες και το 60%-70% των μετάλλων ορισμένων τροφών, ειδικά σε ορισμένα λαχανικά. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι ο βρασμός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν τα θρεπτικά συστατικά στα καρότα, τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο (σε σύγκριση με τον ατμό, το τηγάνισμα ή την ωμή κατανάλωσή τους).


Στον ατμό.


Το μαγείρεμα στον ατμό που παράγεται από το βραστό νερό δεν επιτρέπει στα τρόφιμα να έρθουν σε επαφή με το βραστό νερό βοηθώντας έτσι να διατηρηθούν τα θρεπτικά συστατικά που διαφορετικά θα απομακρύνονταν. Το μαγείρεμα οποιασδήποτε τροφής με αυτό τον τρόπο από τα φρέσκα λαχανικά μέχρι τα φιλέτα ψαριών, τους δίνει τη δυνατότητα να μαγειρευτούν μέσα στο δικό τους χυμό και να διατηρήσουν όλα τα φυσικά τους ωφέλιμα συστατικά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάποια λιπαρή ουσία για να αυξήσετε την υγρασία. Κάποια καρυκεύματα, λίγο αλάτι και λεμόνι αρκούν."

bottom of page