Μαρμελάδα Φράουλα

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό φράουλες • 800 γραμμάρια ζάχαρη • Τον χυμό από μισό λεμόνι • 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Επιλέγουμε το σκεύος των 3.1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα. Μόλις πάρει βράση…

Details

Μαρμελάδα Βερίκοκο

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό βερίκοκα • 800 γραμμάρια ζάχαρη • Τον χυμό από μισό λεμόνι • 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 4-5 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Επιλέγουμε το σκεύος των 3,1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα. Μόλις πάρει βράση…

Details

Κρέμα Καταλάνα

ΥΛΙΚΑ • 1 λίτρο γάλα • 400 γραμμάρια ζάχαρη • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο • 2 ξυλάκια κανέλας • 8 κρόκοι αυγών • Ξύσμα λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη (κρατάμε 100 γραμμάρια ζάχαρη για το τέλος ) και τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και τα ξυλάκια…

Details

Κομπόστα Ροδάκινο

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό ροδάκινα • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη • 3 ποτήρια νερό • Χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τις φλούδες και τα κουκούτσια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Παίρνουμε το σκεύος των 3,1lt-20cm και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι. Βράζουμε μέχρι να λιώσει…

Details

Γίγαντες

ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό γίγαντες • 1 ποτήρι του νερού λάδι • 4 μέτριο κρεμμύδι • Μαϊντανό • ντομάτα • Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από την προηγούμενη. Τους ρίχνουμε στο σκεύος των 5,6lt-30cm και βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας στην μεγαλύτερη ένδειξη μέχρι να πάρουν…

Details

Κολοκύθια με πατάτες και καρότα

ΥΛΙΚΑ • Τα λαχανικά μας • 1 ποτήρι του κρασιού νερό • Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-24cm ή των 3lt-20cm ανάλογα με την ποσότητα και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει το νερό βάζουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε το σκεύος, όταν αρχίσει να βγαίνει αρκετός ατμός ανοίγουμε και ανακατεύουμε.. Χαμηλώνουμε τον…

Details

Αρνί κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ • 800 γρ. πλάτη αρνιού σε φέτες • ¼ λίτρου άσπρο κρασί • 300 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες • 3 γαρίφαλα • 2φύλα δάφνης • Αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερόνουμε το κρέας. Θερμαίνουμε το σκεύος 2,7lt-24cm και βάζουμε το κρέας. Το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε το λίπος που έμεινε από το…

Details

Αρνί μπούτι

ΥΛΙΚΑ • 1 μπούτι αρνιού • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα • 2 καρότα ψιλοκομμένα • 3 πατάτες κομμένες φούρνου • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες • Αλάτι- πιπέρι • 3 κουταλιές της σούπα ξύδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το σκεύος Dutch Oven 5.6 lt για 6 λεπτά και βάζουμε το αρνί να…

Details

Γαρίδες Σαγανάκι

ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό γαρίδες • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 2 ντομάτες μέτριες • 150 γραμμάρια φέτα • Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 2,7lt-24cmβάζουμε το λάδι και ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό. Σοτάρουμε τις γαρίδες στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας…

Details

Αλάδωτα φραουλοτρουφάκια

Περίπου 3 ώρες με το πάγωμα της κρέμας – Μερίδες: 25 – Εύκολη ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία (400ml) κρέμα καρύδας 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1-2 σταγόνες υγρή βανίλια 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε Περίπου 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου Περίπου 1/2 κούπα καρύδα τριμμένη Περίπου 1 κούπα Φρέσκες φράουλες σε κομματάκια Επιπλέον τριμμένη…

Details