Σούπα αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ • Χυμός από 3 λεμόνια • 1,5 λίτρα νερό • 1 κούπα ρύζι • 1 Αυγό • Αλάτι- πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ρύζι στο σκεύος των 3,1 lt-20cm. Το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό μαζί με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε…

Details

Μαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ • 1 συκωταριά (περίπου 1 κιλό) • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα • 1 ματσάκι άνηθο • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 1 μαρούλι • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι • Αλάτι-πιπέρι • 3 λεμόνια • 2 αυγά για το αυγολέμονο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και πλένουμε την συκωταριά. Την ζεματίζουμε και την κόβουμε σε μικρά…

Details

Κοτόσουπα

ΥΛΙΚΑ • 1 κοτόπουλο μέτριο (1500 γρ. Περίπου) • 3-4 πατάτες μέτριες • 4-5 καρώτα • 1 μέτριο κρεμμύδι • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 9lt-24cm βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες με ένα ποτήρι νερό. Ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό και ξαφρίζουμε μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και τα…

Details

Γιουβαρλάκια

ΥΛΙΚΑ • 500 γρ. κιµά βοδινό • ½ φλ. ρύζι γλασέ • 2 κουταλιές ελαιόλαδο • 2 αβγά, το ένα χωρισµένο • 1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο • 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό • 1 ½ λεµόνι το χυµό • ½ κοφτή κουταλιά αλεύρι • αλάτι, πιπέρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των…

Details

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

ΥΛΙΚΑ • 150-200 γραμμάρια ελαιόλαδο • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό • 500 γραμμάρια ζάχαρη • 1 κιλό νερό • 100 γραμμάρια μαύρη σταφίδα • 100 γραμμάρια καβουρδισμένο αμύγδαλο • Φλούδα λεμονιού • Φλούδα πορτοκαλιού • 2 ξυλάκια κανέλας • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 3lt-20cm…

Details

Φρουί Ζελέ με φρέσκα φρούτα

ΥΛΙΚΑ • 300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι • 8 φύλλα ζελατίνη • 250 γραμμάρια ζάχαρη • Αχλάδια • Μήλα • Μπανάνες • Πορτοκάλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού στο σκεύος των 3.1 lt-20cm ή των 5.6lt-24cm ανάλογα με την ποσότητα και ρίχνουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας την ζάχαρη λίγο- λίγο μέχρι να λιώσει και μετά…

Details

Σταφύλι γλυκό του Κουταλιού

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι • ½ φλιτζάνι νερό • 800 γραμμάρια ζάχαρη • Τον χυμό από μισό λεμόνι • 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ρόγες. Επιλέγουμε το σκεύος των 5.6lt-24cm και βάζουμε τα σταφύλια, το νερό και την ζάχαρη. Από την στιγμή που πάρει βράση το αφήνουμε να σιγοβράζει για…

Details

Ρυζόγαλο με Βανίλια

ΥΛΙΚΑ • 2 λίτρα γάλα • ¾ της κούπας ρύζι γλασέ • 2 βανίλιες • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη • 2 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας • Κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Επιλέγουμε το σκεύος των 3.1 lt-20cm και αφού βρέξουμε το εσωτερικό του (για να μην κολλήσει το γάλα) βράζουμε το γάλα μαζί με το ρύζι για 6 λεπτά…

Details

Πανακότα

ΥΛΙΚΑ • 200 γραμμάρια γάλα • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος • 70 γραμμάρια ζάχαρη • 1 βανίλια • 3 φύλλα ζελατίνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 2,2 lt-16cm ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει. Αφαιρούμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τις ζελατίνες αφού πρώτα της…

Details

Μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ • 2 λίτρα μούστο • 1 ποτήρι αλεύρι • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια • Κανέλα • σουσάμι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 3,1 lt-20cm ρίχνουμε τον μούστο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην κολλήσει. Μόλις δέσει η μουσταλευριά ρίχνουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε σε μπολάκια με…

Details