Παντζάρια Βραστά

ΥΛΙΚΑ • 2 κιλά παντζάρια • 1 ποτήρι του κρασιού νερό • Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τους βολβούς από τα φύλλα. Κόβουμε τους βολβούς σε κύβους ή ροδέλες και τα φύλλα τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε στο σκεύος των 9lt-24cm ένα ποτήρι του κρασιού νερό και αλάτι. Μόλις βράσει ρίχνουμε τους βολβούς πρώτα και αφήνουμε στο…

Details

Μανιτάρια ψητά με σκόρδο και ρίγανη

ΥΛΙΚΑ • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 2 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Παίρνουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λάδι και ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί λίγο (περίπου 2 λεπτά) βάζουμε τα μανιτάρια, τα…

Details

Κουνουπίδι τηγανητό

ΥΛΙΚΑ • 1 μεγάλο κουνουπίδι • 1 αυγό • Αλάτι πιπέρι • Φρυγανιά τρίμα • 20 γρ. Βούτυρο • 100 γρ. γάλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι. Το τοποθετούμε βρεγμένο στο σκεύος των 9lt-24cm. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά. Αρχίζοντας από το κοτσάνι κόβουμε το κουνουπίδι σε…

Details

Κουνουπίδι ή Μπρόκολο Βραστό

ΥΛΙΚΑ • Τα λαχανικά μας • 1 ποτήρι του κρασιού νερό • Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-24cm ή των 3,1lt-20cm ανάλογα με την ποσότητα και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει το νερό βάζουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε το σκεύος, όταν αρχίσει να βγαίνει αρκετός ατμός ανοίγουμε και ανακατεύουμε.. Χαμηλώνουμε τον…

Details

Χάρτσο (σούπα με καρύδια και κρέας)

ΥΛΙΚΑ • κρεας (μοσχαρι ή χοιρινο) • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο • 3 κουταλιες της σουπας ξερο κολιανδρο • σκορδο λιωμενο • χυμο ντοματας • 250γρ καρυδια • φρυγανια τριμμενη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκευος 5,6 lt βαζουμε το λαδι να ζεσταθει για 2-3΄ και ανοίγουμε το ματι στη μέγιστη θερμοκρασία. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας κομμένο…

Details

Φασολάδα

ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό φασόλια • 1 ποτήρι του νερού λάδι • 1 μέτριο κρεμμύδι • 2 καρώτα –σέλινο • Αλάτι-πιπέρι • Ντομάτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 9lt-24cm και ρίχνουμε τα φασόλια αφού τα έχουμε βάλει στο νερό από την προηγούμενη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και νερό μέχρι να σκεπαστούν. Ανοίγουμε τον διακόπτη…

Details

Φακές

ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό φακές • 1 ποτήρι του νερού λάδι • 1 μέτριο κρεμμύδι • 2-3 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι-πιπέρι-δάφνη • Ντομάτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 9lt-24cm βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούνε. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στην μεγαλύτερη ένδειξη και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση και βγαίνουν…

Details

Σούπα με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ • 1 Μικρό κρεμμύδι • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος • 1 πατάτα βρασμένη • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα • ¼ του τσαγιού άσπρο κρασί • 1 και ¼ του τσαγιού ζωμό βοδινού • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο • Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο σκεύος των…

Details

Σούπα λαχανικών με μοσχάρι

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλο μοσχαρι κομμενο σε μικρα κομματια • Λαδι • 1 κρεμμυδι • 2 καροτα • 2 πατατες μετριες • 2 παντζαρια (βολβους) • Αρκετο λαχανο ψιλοκομμενο • 1 πρασο • Μαϊντανο • Χυμο ντοματας • Γιαουρτι για το σερβιρυσμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκευος 5,6 lt βαζουμε να ζεσταθει το λαδι για 2΄-3΄ κ…

Details

Σούπα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ • Πατάτες • Καρότα • Μπρόκολο • Κρεμμύδια • Σέλινο • Χυμός από 3 λεμόνια • 2,5 λίτρα νερό • 1,5 κούπα ρύζι • 2 Αυγά(προαιρετικά) • Αλάτι- πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το ανάλογο νερό και ρίχνουμε τα λαχανικά στο σκεύος των 9lt-24cm. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να βγαίνει ατμός, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο…

Details