Ταλιατέλες με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ • 500 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες • 500 γραμμάρια ταλιατέλες • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ • ½ ποτήρι του νερού κρασί • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι • 500 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους • Λάδι • Αλάτι- πιπέρι • Μαϊντανό για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 9lt-24cm βράζουμε τις ταλιατέλες για 7-8…

Details

Σουπιές Γιαχνί

ΥΛΙΚΑ • 800 γρ. σουπιές σε κομματάκια • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 κρεμμύδι • 2 φύλλα δάφνης • 3 κουταλιές πελτέ • Αλάτι-πιπέρι • Λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τσιγαρίζουμε τις σουπιές στο σκεύος των 2.7lt-24cm βάζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και την δάφνη και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20…

Details

Πιλάφι με μύδια

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό μύδια • 3 μέτρια κρεμμύδια • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί • Ντομάτα • Ρύζι • Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 5,6lt-24cm ρίχνουμε το λάδι και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μύδια με τα μπαχαρικά και…

Details

Μπακαλιάρος Φρέσκος

ΥΛΙΚΑ • 6 φέτες μπακαλιάρο • 6 ντομάτες • 6 αντίδια • 1 κρεμμύδι μεγάλο • 3 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού • Λάδι • Αλάτι-πιπέρι • Άνηθο • Μαϊντανό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο σκεύος των 5.6lt-30cm. Καθαρίζουμε τις ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη και τις βάζουμε στο σκεύος. Στρώνουμε από…

Details

Μπακαλιάρος πλακί με πράσα

ΥΛΙΚΑ • Κομμάτι μπακαλιάρο περίπου 1 κιλό • 3 πράσα μέτρια • 4 πατάτες • 1 ποτήρι του νερού λάδι • Ντομάτα • Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-30 cm. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια αφού έχουμε αλλάξει το νερό από την προηγούμενη πολλές φορές εάν είναι παστός. Τα πράσα τα κόβουμε σε…

Details

Μπακαλιάρος με αρακά

ΥΛΙΚΑ • 5 φιλέτα μπακαλιάρου • 400 γραμμάρια αρακά • 2 κουταλιές της σούπα λευκό ξύδι • Αλάτι–πιπέρι • Λάδι • Αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 3lt-20cm βράζουμε τον αρακά με 1 ½ ποτήρια νερό για 8 λεπτά περίπου. Αφού βράσει τον στραγγίζουμε. Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος…

Details

Καλαμαράκια Γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό καλαμαράκια • 1 μέτριο κρεμμύδι • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί • Ντομάτα • Αλάτι – πιπέρι – λάδι • ½ κιλό κριθαράκι μέτριο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος 5.5 l βάζουμε το λαδί και ανοίγουμε το μάτι στη μεγαλύτερη ένδειξη. Περιμένουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καλαμαράκια…

Details

Σταμναγκάθι με σκόρδο και κρεμμύδι

ΥΛΙΚΑ • 600-800 γραμμάρια σταμναγκάθια • 2 σκελίδες σκόρδο • 1 κρεμμύδι ξερό • Χυμό λεμόνι • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο • Αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-24cm και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει το νερό βάζουμε τα σταμναγκάθια και σκεπάζουμε το σκεύος, όταν αρχίσει να βγαίνει αρκετός ατμός ανοίγουμε…

Details

Σαλάτα με φασόλια, κινόα και σος ταχινιού

ΥΛΙΚΑ • 300 γρ. φασόλια γίγαντες (βλέπε συνταγή) • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ντοματίνια • 1/2 κούπα κινόα • 2-3 αγγουράκια τουρσί • 1 ψιλοκομμένο καρότο • μαϊντανός Για την σος ταχινιού • 1 κ. γλ. ταχίνι με μέλι • 2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας •…

Details

Σαλάτα με μανιτάρια και καρύδια

ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό μανιτάρια της αρεσκείας σας • 2 κουταλιές της σούπας νερό • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί • 2 σκελίδες σκόρδο • ½ φλιτζάνι καρύδια • Λάδι • Αλάτι – πιπέρι • 3-4 φύλα μαρούλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm και βάζουμε το…

Details