Μοσχαρίσιο Φιλέτο με κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ • 4 φιλέτα μοσχαρίσια • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος • 1 ποτήρι του νερού κρασί • Μπούκοβο • Λάδι • Αλάτι- πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 5,6lt-30cm κάνουμε προθέρμανση για 5 λεπτά και βάζουμε τα φιλέτα αφού τα έχουμε ελαφρός αλείψει με λάδι. Ροδίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, σκεπάζουμε το σκεύος,…

Details

Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψητές

ΥΛΙΚΑ • Μπριζόλες μοσχαρίσιες • Αλάτι • Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος των 5,6lt-30cm. Τοποθετούμε το σκεύος στην εστία της κουζίνας και προθερμαίνουμε για 6-7 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό και περιμένουμε να ροδίσουν από την μία πλευρά, γυρίζουμε…

Details

Μοσχάρι ψητό με πατάτες τηγανιτές

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό μοσχάρι σε φέτες • Αλάτι, πιπέρι, • χυμός 2 λεμονιών • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομματάκια • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 καρότα κομμένα σε φέτες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Θερμαίνουμε το σκεύος των 5.6lt-24cm και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό τον λεμονιών, τα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε όλα…

Details

Μανιτάρια ψητά με σκόρδο και λιαστή ντομάτα

ΥΛΙΚΑ • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους • 10 τεμάχια λιαστή ντομάτα • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 2 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Παίρνουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λάδι και ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί λίγο (περίπου 2…

Details

Κουνέλι με καυτερή μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα • Αλάτι- πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την μουστάρδα, την πάπρικα και το πιπέρι. Στο σκεύος των 5,6lt-30cm κάνουμε προθέρμανση για 5…

Details

Κοτόπουλο ψητό με πατάτες

ΥΛΙΚΑ • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες • 2 κιλά πατάτες • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη • Λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-30cm και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας στην μεγαλύτερη ένδειξη και προθερμαίνουμε το σκεύος για 3 τρία λεπτά περίπου. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ροδίζουμε και από…

Details

Γαλοπούλα με σουσάμι

ΥΛΙΚΑ • 6 μερίδες γαλοπούλα • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο • Αλάτι- πιπέρι • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Περιχύνουμε με σησαμέλαιο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι τις μερίδες της γαλοπούλας και το βάζουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στο σκεύος των 5,6lt-24cm…

Details

Αφέλια

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες • 300-400 γραμμάρια κόκκινο κρασί • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο • Θυμάρι • Αλάτι πιπέρι • Λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί τα μπαχαρικά και μαρινάρουμε το κρέας για 8 ώρες τουλάχιστον. Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt- 30 cm και ρίχνουμε το λάδι. Αφού…

Details

Φιλέτο ψαριού με πατάτες και καρότα

ΥΛΙΚΑ • 2 κομμάτια φιλέτο ψαριού • 3 πατάτες μέτριες • 3 καρότα μέτρια • Λάδι • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη ή θυμάρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 2,7lt-24cm βάζουμε το λάδι και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε το ψάρι και το αφήνουμε να ροδίσει, το γυρίζουμε και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες όπως…

Details

Τόνος με ντομάτα

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό τόνος • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 1 σκελίδα σκόρδο • 1 φύλλο δάφνη • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-30cm βάζουμε το λάδι &ανοίγουμε το μάτι στην μεγαλύτερη ένδειξη. Μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το ψάρι κομμένο σε ροδέλες.Το ροδίζουμε και από της δύο πλευρές και προσθέτουμε…

Details