Χοιρινό Γεμιστό

ΥΛΙΚΑ • Χοιρινό (κατά προτίμηση πανσέτα) • ¼ κεφαλοτύρι • 1 πιπεριά πράσινη • 1 πιπεριά κόκκινη • 1-2 ντομάτες • Λάδι ή μαργαρίνη • Αλάτι –πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Γεμίζουμε το χοιρινό με το τυρί της πιπεριές την ντομάτα και το βάζουμε στο δίχτυ. Αλείφουμε το χοιρινό με μαργαρίνη ή λάδι. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας…

Details

Πατάτες ριγανάτες

ΥΛΙΚΑ • 1 ½ κιλό πατάτες • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη • 2 λεμόνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 5,6lt-30cm ρίχνουμε το λάδι, μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε τις πατάτες κομμένες φούρνου. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τις ανακατεύουμε αρκετές φορές να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε 1 ποτήρι…

Details

Πατάτες Γιαχνί

ΥΛΙΚΑ • 1 ½ κιλό πατάτες • 1 ποτήρι του νερού λάδι • Ντομάτα2 κρεμμύδια • 2-3 σκελίδες σκόρδο(προαιρετικά) • Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 5,6lt-24cm ρίχνουμε το λάδι ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε την σάλτσα για…

Details

Μοσχάρι γιουβέτσι ή κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό μοσχάρι ή κοτόπουλο • 2 μέτρια κρεμμύδια • Ντομάτα • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • Αλάτι-πιπέρι-κανέλλα • ½ ποτήρι κρασιού κρασί • ½ κιλό κριθαράκι ή χυλοπίτες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο σκεύος των 5,6 lt-24cm φτιάχνουμε το μοσχάρι ή το κοτόπουλο όπως στη συνταγή για το κοκκινιστό. Όταν το κρέας έχει βράσει…

Details

Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ • Ντομάτες • Πιπεριές • Κρεμμύδι • Ρύζι • Λάδι • Αλάτι, πιπέρι • Δυόσμος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιάχνουμε την γέμιση και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τοποθετούμε τα γεμιστά μας στο σκεύος των 5,6 lt-30cm. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι λάδι. Ανάβουμε το μάτι στη μεγάλη ένδειξη και τοποθετούμε επάνω το σκεύος…

Details

Ψητές χοιρινές μπριζόλες

ΥΛΙΚΑ • Μπριζόλες χοιρινές • Αλάτι • Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος των 5,6lt-30cm. Τοποθετούμε το σκεύος στην εστία της κουζίνας και προθερμαίνουμε για 6-7 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό και περιμένουμε να ροδίσουν από την μία πλευρά, γυρίζουμε…

Details

Σεφταλίες ψητές

ΥΛΙΚΑ • 7-8 σεφταλιές • Αλάτι • Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος των 5,6lt-30cm. Τοποθετούμε το σκεύος στην εστία της κουζίνας και προθερμαίνουμε για 6-7 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και τοποθετούμε τις σεφταλίες . Αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό και περιμένουμε να ροδίσουν από την μία πλευρά,…

Details

Ρίφι κλέφτικο

ΥΛΙΚΑ • 1 ½ κιλό αρνί • Αλάτι • Πιπέρι • Δάφνη • Χυμός λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Παίρνουμε το σκεύος των 5.6lt-30cm και τοποθετούμε το κομμένο κρέας στην βάση του. Στο ενδιάμεσο βάζουμε τα φύλλα δάφνης και ανοίγουμε την θερμοκρασία στην υψηλότερη ένδειξη της κουζίνας μέχρι που να πάει ο δείκτης…

Details

Μπουγιουρντί

ΥΛΙΚΑ • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους • 10 τεμάχια λιαστή ντομάτα • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι • 2 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Παίρνουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λάδι και ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί λίγο (περίπου 2…

Details

Μπιφτέκια ψητά

ΥΛΙΚΑ • Κιμάς • Κρεμμύδι • Φρυγανιά • Μαϊντανός • Λάδι • Φέτα • Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλάθουμε τον κιμά και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια. Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος των 5,6lt-30cm. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Τοποθετούμε το σκεύος στην εστία της κουζίνας…

Details