ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι
• ½ φλιτζάνι νερό
• 800 γραμμάρια ζάχαρη
• Τον χυμό από μισό λεμόνι
• 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ρόγες. Επιλέγουμε το σκεύος των 5.6lt-24cm και βάζουμε τα σταφύλια, το νερό και την ζάχαρη. Από την στιγμή που πάρει βράση το αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε για 24 με 36 ώρες. Ξαναβάζουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, την βανίλια και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
• Casserole 5.6lt