ΥΛΙΚΑ
• 600-800 γραμμάρια σταμναγκάθια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• Χυμό λεμόνι
• 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
• Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-24cm και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει το νερό βάζουμε τα σταμναγκάθια και σκεπάζουμε το σκεύος, όταν αρχίσει να βγαίνει αρκετός ατμός ανοίγουμε και ανακατεύουμε μέχρι να καθίσουν τα χόρτα.
Χαμηλώνουμε τον διακόπτη στο ελάχιστο και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε ανακατεύουμε και κλείνουμε ξανά το καπάκι και τον διακόπτη της κουζίνας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά περίπου.
• Casserole 5.6lt