ΥΛΙΚΑ
• 1 ½ κιλό πατάτες
• 1 ποτήρι του νερού λάδι
• Ντομάτα2 κρεμμύδια
• 2-3 σκελίδες σκόρδο(προαιρετικά)
• Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο σκεύος των 5,6lt-24cm ρίχνουμε το λάδι ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μετά τα 5 λεπτά ρίχνουμε τις πατάτες 1 ποτήρι του νερού νερό δυναμώνουμε το μάτι για να αρχίσουν να βράζουν.
Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί χαμηλώνουμε για 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά.
• Casserole 5.6lt