ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό φράουλες
• 800 γραμμάρια ζάχαρη
• Τον χυμό από μισό λεμόνι
• 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Επιλέγουμε το σκεύος των 3.1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται).
Γεμίζουμε γυάλινα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Καλή Επιτυχία!
• Casserole 3.1lt