ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό βερίκοκα
• 800 γραμμάρια ζάχαρη
• Τον χυμό από μισό λεμόνι
• 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 4-5 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Επιλέγουμε το σκεύος των 3,1 lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται).
Γεμίζουμε γυάλινα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.