ΥΛΙΚΑ
• 1 συκωταριά (περίπου 1 κιλό)
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 ματσάκι άνηθο
• 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
• 1 μαρούλι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
• Αλάτι-πιπέρι
• 3 λεμόνια
• 2 αυγά για το αυγολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε την συκωταριά. Την ζεματίζουμε και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Στο σκεύος των 9lt-24cm ρίχνουμε την συκωταριά, τα κρεμμύδια και τον άνηθο ψιλοκομμένα προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανοίγουμε το μάτι στη μεγαλύτερη ένδειξη.
Σοτάρουμε τα υλικά και προσθέτουμε το μαρούλι. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε το μάτι στην ελάχιστη θερμοκρασία μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για την μαγειρίτσα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία, μόλις πάρει βράσει βάζουμε το ρύζι.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κλείνουμε τον διακόπτη και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί.
Κάνουμε το αυγολέμονο και αναμιγνύουμε.
• Casserole 9 lt.