ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό καλαμαράκια
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
• Ντομάτα
• Αλάτι – πιπέρι – λάδι
• ½ κιλό κριθαράκι μέτριο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο σκεύος 5.5 l βάζουμε το λαδί και ανοίγουμε το μάτι στη μεγαλύτερη ένδειξη. Περιμένουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες.
Σοτάρουμε και μόλις πάρουνε χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε αλάτι – πιπέρι και την ντομάτα.
Σκεπάζουμε και μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί χαμηλώνουμε το μάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10’.
Μόλις βράσουν ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε 5 ποτήρια του νερού ζεστό νερό.
Δυναμώνουμε το μάτι στη μεγαλύτερη ένδειξη και μόλις αρχίσει το κριθαράκι να βράζει το ανακατεύουμε να μην κολλήσει για περίπου 3-4’.
Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι και το καπάκι και σερβίρουμε μετά απο 15’.