Περίπου 3 ώρες με το πάγωμα της κρέμας – Μερίδες: 25 – Εύκολη
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (400ml) κρέμα καρύδας
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε
Περίπου 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
Περίπου 1/2 κούπα καρύδα τριμμένη
Περίπου 1 κούπα Φρέσκες φράουλες σε κομματάκια Επιπλέον τριμμένη καρύδα για επικάλυψη Τρούφα σοκολάτας κουβερτούρας για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο σκεύος των 3,1 lt βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Τοποθετούμε τη σοκολατένια κρέμα αφού κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
• Βγάζουμε τη σοκολατένια κρέμα από το ψυγείο προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε κομματάκια και την πούδρα αμυγδάλου και την τριμμένη καρύδα τόση ώστε να μπορούμε να πλάθουμε μπαλάκια.
Ίσως χρειαστεί να τα ξανατοποθετήσουμε στο ψυγείο.
• Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε σε τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη καρύδα.
• Φυλάσσονται στο ψυγείο.
Πηγή: https://ola-nistisima.gr/
• Casserole 3.1lt